Over Laura Veldhuizen-Lensen

Mijn naam is Laura Veldhuizen-Lensen en sinds 2016 ben ik de trotse eigenaresse van Trimsalon Laura (voorheen Lola).

Achtergrond

Al sinds mijn kinderjaren heb ik mijn moeder, Marian van Roon eigenaresse van Trimsalon Via Fectio, vol passie aan het werk gezien in de trimsalon. Ik schoot haar te hulp daar waar nodig was. Thuis hadden wij altijd veel dieren om ons heen en dus ook altijd een aantal honden. Ik was dan ook altijd al met dieren en dan met name honden bezig.

Laura Lensen hondentrimster

Opleiding paraveterinair

Voordat ik begon met de opleiding hondentrimmen heb ik eerst nog de opleiding Paraveterinair niveau 4 gevolgd en met succes afgerond. Dit vind ik een hele mooie aanvulling voor mijn salon en ik gebruik deze kennis dan ook voor adviezen en tijdens het trimmen.

Opleiding hondentrimmen

In 2013 kreeg ik mijn eerste eigen hond. Een Koningspoedel meisje genaamd Lola. Bij een poedel hoort ook de nodige verzorging en fanatiek als ik werd, heb ik me verder verdiept in het knippen van de poedel. Hierdoor had ik al enige ervaring in het trimmen van honden en had het al aardig goed in de vingers voor ik aan de opleiding begon.

In 2014 besloot ik de opleiding hondentrimmen te gaan volgen bij het HKI zodat ik ook gediplomeerd kon gaan trimmen. En dat was niet zonder succes. Alle praktijkexamens en het theorie-examen heb ik in een keer weten te halen met mooie cijfers.

In 2014 kwam mijn tweede hondje op mijn pad, genaamd Evy. Een heel speciaal Pomeranian meisje. Zij heeft helaas niet oud mogen worden. Mijn liefde voor Pomeranians is er nog steeds, tegenwoordig zijn -naast Lola- ook Chloë en Furby te aanschouwen in de salon.

Honden trimsalon met specialisatie voor Poedels, Doodles en Pomaranians
Hondentrimster Laura Veldhuizen Lensen op Groomania met pomeranian Chloe
Training anniek winters

Inmiddels heb ik het trimmen naar een hoger niveau weten te tillen door deel te nemen aan verschillende trimwedstrijden. Hierdoor blijf ik up to date van de laatste technieken, hou ik mijzelf scherp en blijf ik mijn werk verbeteren. Regelmatig mag ik ook nog eens een leuke prijs mee nemen naar huis. (Voor resultaten bekijk de nieuws pagina)

Naast de trimopleiding en paraveterinair, heb ik mij ook nog verder geschoold. In 2023 heb ik het diploma besluit hond-kat behaald en heb ik de opleiding tot gedragsdeskundige gevolgd aan de AW academy.

Specialisaties

Naast de basis opleiding vind ik het belangrijk up to date te blijven en mijn vaardigheden te blijven verbeteren. Af en toe volg ik ook een specialisatie cursus voor een bepaald ras. Tijdens zo’n cursus worden de ins en outs van het ras uitgelegd zodat je deze volgens de (show) standaard kunt trimmen.

Zo heb ik al specialisaties gevolgd voor in: Poedel, Pomeranian, Schnauzer, Doodles, Norwichterriër, ruwhaar dwergtekkel.

Samen met de Trimwedstrijden en de workshops probeer ik zo, zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de laatste technieken, modellen en ontwikkelingen. Zo kan ik uw hond weer mooi en verzorgt de salon uit laten gaan.

Naast de Trimsalon ben ik actief in de hondensport met mijn hondjes en show ik regelmatig. Onder het kopje nieuws kunt u hier, en over de trimwedstrijden meer over lezen.

Stagiares

Binnen Trimsalon Laura is Laura niet altijd de enige trimster. In de salon zijn er ook af en toe stagiaires aanwezig. Wij geven ze graag de kans om het vak te leren.

Hondenhotel Laura

Wist u dat u uw hond ook kunt brengen voor een overnachting? Uw hond wordt dan tijdens uw vakantie voor u getrimd.

U kunt ook uw hond een dag in de opvang brengen en deze tegelijk laten trimmen.