Over de salon

In de salon zijn alle honden welkom, ras- of rasloos, klein maar ook groot. Heel belangrijk voor mij is het welzijn van de honden. Ik zal er dan ook alles aan doen om uw hond een professionele en liefdevolle behandeling te geven. Wij werken in een moderne ruim opgezette en mooie en ruimte.

Ik werk met elektrisch verstelbare tafel en bad. Dit is voor zowel de honden als voor mij fijn. Vooral voor grotere honden is het zeer comfortabel en makkelijk om in en uit of op en af te stappen. Voor honden met een (bewegings) beperking is het ook niet te zwaar of moeilijk om de trimbeurt te doorstaan omdat ze op alle mogelijke manieren worden ondersteund.

Ik werk met hoogwaardige materialen en hoge kwaliteit shampoo’s en verzorgingsproducten. Afhankelijk van de vacht wordt een bijpassende methode en product gekozen. Zo heb ik ook een volledig biologische en natuurlijk shampoolijn in mijn salon die ik kan gebruiken. Dit is vooral voor honden met een allergie of huid probleem een goed alternatief.

Wij hebben in de salon een wateronthardingsinstallatie. Het water waarmee gewassen wordt is dus zachter voor zowel de huid als de haren en zo hebben de producten een veel betere werking.

Alleen het beste voor uw hond!

Laura aan het trimmen

De behandelingen

Kammen/Borstelen: Langharige honden die alleen uit de klit geborsteld worden en gekamd. Dit is voornamelijk voor langharige honden zoals Bearded collie, Briard en schapendoes.

Plukken: Bij ruwharige honden, alle losse harde/boven haren verwijderen met de hand

Strippen: Bij ruwharige honden het verwijderen van een gedeelte harde haren waarna er nog een laagje harde haren blijft staan.

Effileren/uitdunnen: Het oude/dode haar wordt eruit geplukt en de rest van het haar wordt met de effileer schaar in model gezet en/of uitgedund. Deze methode wordt gebruikt bij Spaniels, setters en retrievers. Dit zorgt voor een natuurlijke look die er niet geknipt uitziet.

Knippen: Met een rechte schaar o.a. krulvachten inkorten en in model knippen / modeleren, zoals bijvoorbeeld poedels maar ook doodles of shi-tzu met hele dikke vachten.

Ontwollen: Door middel van de Was en Blaasmethode helpen we het verwijderen van de oude en losse wolharen. Vooral bij honden die in de rui gaan is dit een fijne methode. Na de behandeling verliest de hond dan nog maar weinig tot geen haar meer. Deze behandeling is zeer geschikt voor bijvoorbeeld Bernersennen, maar ook honden met een vacht zoals die van Labradors. Gesteriliseerde en gecastreerde honden maken meer (wol) vacht aan. Deze behandeling wordt meestal om de 3 a 6 maand afhankelijk van de rui periode.

Wassen: Alle honden kunnen ook voor alleen een wasbeurt langskomen. Dit kan zijn omdat ze vies zijn of in iets vies hebben gerold maar ook als u hem of haar gewoon weer fris en fruitig wilt hebben.

Nagels knippen: U kunt ook voor alleen nagels knippen met uw hond langskomen.

Tussenbeurt: Wij zullen dan de oogjes weer vrij knippen als dit snel voor de oogjes groeit en wassen, borstelen en ontklitten. Sommige hondenvachten vergen tussen de grote trimbeurten door veel onderhoud om deze uit de klit en mooi te houden. Wij bieden u aan om dan voor een tussenbeurt te komen. Wij zullen uw hond dan wassen, borstelen, eventueel ontklitten en de oogjes bijwerken. U kunt de hond erna weer gemakkelijker zelf bijhouden tot de grote trimbeurt.

Specialisaties

Ik heb specialisaties gevolgd voor de volgende rassen:

  • Poedel, alle variëteiten
  • Pomeranian
  • Doodles , Australian doodle, Labradoodle, Golden doodles, Cobberdog
  • Schnauzer alle variëteiten
  • Tekkel Ruwhaar

Hondenhotel Laura

Wist u dat u uw hond ook kunt brengen voor een overnachting? Uw hond wordt dan tijdens uw vakantie voor u getrimd.

U kunt ook uw hond een dag in de opvang brengen en deze tegelijk laten trimmen.