Werkwijze
Laura aan het knippen

In de Trimsalon wordt gewerkt met de nieuwste methodes om uw hond de beste en meest passen behandeling te geven.

Wassen

Als u de hond komt brengen, worden bijna alle honden allereerst gewassen. Er is een kleine hoeveelheid die om een medische reden niet gewassen kunnen worden of alleen met een speciale shampoo. Mocht dit het geval zijn, laat dit dan van tevoren weten en dan kunnen we er rekening mee houden of kijken naar een oplossing.

De honden worden met verdunde shampoo in het sop gemasseerd. De vacht wordt hierdoor goed gereinigd en krijgt tevens een huidmassage welke de doorbloeding weer stimuleert.

Grote honden en honden met een hele dikke verharende vacht, worden gewassen met de zogenaamde badpomp, dat betekent een diepere vachtreiniging en geeft tevens ook een huidmassage voor een betere doorbloeding van de huid. Hierdoor krijgen we nog meer losse haren uit de vacht, zodat u zo veel mogelijk profijt heeft van de behandeling.

Wij wassen met Jean Peau, Double K en Always your friend

Drogen

Vervolgens gaan we de hond drogen. Met een waterblazer kunnen we uw hond op een zo’n snel mogelijke manier droog krijgen zodat de huid niet uitdroogt of de hond het niet te warm krijgt. De blazer zorgt er gelijk voor dat de oude wolharen uit de vacht geblazen worden en de klitten worden grotendeels eruit geblazen of iets losser geblazen.

Mocht de hond de blazer niet fijn vinden dan kunnen we de hond ook nog met de föhn verder drogen en hebben we als alternatief nog een droogkast. Dit is een kast die warme lucht vanuit allerlei hoeken blaast en infrarood heeft, wat niet hinderlijk is voor de honden. De meeste en vooral de wat oudere honden vinden het heerlijk en gaan in de kast slapen. Voor oudere honden is het gelijk een rust moment waardoor ze niet de gehele droogtijd hoeven te staan.

Nagels en oren

Standaard worden de nagels geknipt mits u ander aangeeft. Mocht u ook willen dat we het overtollige haar uit de oren verwijderen, kunt u dit aangeven of we doen dit in overleg.

Specifieke behandeling

Uw hond wordt na het wassen en drogen geborsteld en gekamd. Eventuele klitten worden, mits dit kan, uit geborsteld. Ernstige klitten en vilt kunnen wij omwille van de hond niet ontklitten, maar zullen helaas lokaal met een schaar of met scheermachine verwijderd moeten worden. Daarna kunnen we, als de vacht klitvrij is, de nodige behandeling toepassen om de vacht te behandelen of modelleren. Dat kan zijn, in het gewenste model knippen of modelleren, scheren of plukken. Ruwharige honden worden met de hand geplukt.

Als de hond klaar is met zijn behandeling zullen wij u dit laten weten en loopt hij of zij gezellig rond tot u er bent, mits dit kan.
We gaan diervriendelijk te werk en in samenwerking met de eigenaar hopen we dan ook uw hond zijn beste vachtverzorging te kunnen geven. Mijn doel is om de tijd die uw hond in de trimsalon door brengt zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Stagiaires

In de trimsalon zijn er ook af en toe stagiaires aanwezig. Wij geven ze  graag de kans om het vak te leren.

Ze helpen mee met de honden voorbereiden uiteraard onder toeziend oog van mij. Ze zijn er een aantal dagen in de week. Het is heel erg gezellig om met meerdere mensen aan het werk te zijn.

Hondenhotel Laura

Wist u dat u uw hond ook kunt brengen voor een overnachting? Uw hond wordt dan tijdens uw vakantie voor u getrimd.

U kunt ook uw hond een dag in de opvang brengen en deze tegelijk laten trimmen.